torstaina, kesäkuuta 18, 2015

Kesämoi!

Huomenna lähdetään perinteiseen tyyliin juhannukseksi Keski-Suomeen, kauniisiin harju- ja järvimaisemiin. Hengaamme sukulaisten kanssa, katselemme kokkoa, tapaamme jyväskyläläistä ystäväperhettä, ajamme vielä tulomatkalla Tampereelle yhdeksi yöksi. Menomatkalla ajetaan Joutsan maisemareittiä, ehkä pysähdytään Putkilahden pieneen ruokakauppaan, jos se on vielä auki. Lapset katselevat takapenkillä Dinojunaa, minä en lätkytä älypuhelinta vaan viihdytän miestä ja luen Kultarintaa.

Pakattiin kerrankin ajoissa valmiiksi, tein jopa hienot eväsleivät, koska sorruin ostamaan hienot eväsrasiat (tai no, ei ne nyt ulkoisesti niin hienoja ole vaan tavallisen pakasterasian näköisiä) joissa on jäädytettävät kannet, ja pitäähän niitä kansia päästä testaamaan. Lasten UV-uikkarit pakkasin viime hetkessä takaisin kaappiin, mikään ei oikein viittää siihen, että lähipäivinä olisi riski saada palovammoja auringonpaisteesta. Sen sijaan kuravermeet ja villasukat on pakattu, kuten myös hyttysmyrkky, punkkipihdit ja lasten Burana.

Kotiin tultua on tarkoitus tehdä vielä vähän töitä, suunnitella muraalia kotitalon seinään (jee!!), hengata siirtolamökillä, maauimalassa ja puistoruokailussa, nähdä ihmisiä ja marssia Prideillä. Olla katsomatta Netflixiä (bingasin jo OITNB:n kolmannen kauden, aaaaah) ja lukea sen sijaan niitä kirjoja. Heinäkuussa rikon kuuden vuoden lentolakkoni ja lepatamme sinivalkoisin siivin Berliiniin, tuohon hipsterilapsiperheiden vegaanimekkaan. Odotan matkaa kuin hepo kesää, tosin lento hirvittää niin paljon, että pitää varmaan hulluna opiskella jotain mindfulness-tekniikoita ja/tai juoda punaviiniä. Lapset ovat lentokoneesta varmaan ihan mehuissaan, ihan kuten minäkin lapsena olin.

Ylipuhuin ystäväni ostamaan vauvalleen Bugaboot paskojen rämpylävaunujen asemesta. Sijaiskuluttajuus goes next level! Muutenkin tämä vauva on se kolmas, täydellisesti vauvatettu lapseni, jota en itse ehtinyt hommata. Täysimetetty, liinailtu, perhepeteilty ja tulevaisuudessa sormiruokittu pullerovauva pikkuinen, ihana kummivauvani. On kätevää kun vauvat voi ulkoistaa ystäville ja nautiskella niiden vaippapyllyisistä olemuksista ja naurettavista lihaviittiposkista ilman yöheräilyitä tai semmoisia.

Kaunista, kukkaisaa ja tuoksuvaa juhannusta kaikille!
Anki - Ne kesäyöt