tiistaina, kesäkuuta 06, 2006

Gabriel, tule takaisin!

Olen jo viikkoja vältellyt valtavaa silityssavottaa, ja nyt päätin helpottaa urakkaa lainaamalla kirjastosta sen kyytipojaksi elokuvan Gabriel, tule takaisin! Leffa on yksi Suomi-Filmin kiherryttävimmistä ja julmimmista komedioista, se kertoo klassisesta narsistista, joka jallittaa hyväuskoisia naisia ja katoaa näiden rahojen kanssa. Waltarin Gabriel on saanut esikuvansa oikeasta elämästä, monien identiteettien turvin naisia vedättäneestä Auervaarasta.
Elokuvan ominta, sydämetöntä antia on, kun Gabriel viettelee vanhapiikasisaruksista vanhemman, seksuaalisesti vähintäänkin estoisen despootti-Ulrikan kutsuen tätä "omaksi pikku Uuekseen", ei siis voi katsoa tyrskimättä naurusta. Myös Ulrikan repliikki "yllätin heidät parittelemasta pöydältä" (sisarusten kasvattityttö on suudellut poikaystäväänsä) on vertaansa vailla.

1 kommentti:

  1. Anonyymi1:16 ip.

    gabriel tule takaisin on legenda! :)

    meidän bernhardilainen oli saada nimekseen gabriel, koska sitten olisimme voineet huudella sitä: gabriel, tule takaisin! siis silloin 23 vuotta sitten, kun koira oli tuloillaan :)

    VastaaPoista

Hei anonyymi! Keksithän itsellesi nimimerkin kommentoidessasi! Lisää huomattavasti vastaushalukkuuttani! Pus!