maanantaina, heinäkuuta 17, 2006

Arkistojen kätköistä

Olen jo monta päivää läpikäynyt aina ehtiessäni "arkistojani", eli laatikoita, koreja ja pusseja täynnä erilaista paperitavaraa. Syynä tähän vimmaan on kadonnut puhelimen takuukuitti, mutta penkominen on tempaissut minut mukanaan siinä määrin, että alkuperäinen tarkoitus on unohtunut. Löytynyt on suunnaton pino postikortteja, aktivistiaikojen papereita (esityslistoja, ohjelmia), tuntikirjeenvaihtoa, irtolehdiksi levinnyt päiväkirja. Tarkoitus on heittää osa paperinkeräykseen.

Olen löytänyt ainakin viisi Ystäväni-kirjaa. Ne on saatu ala-asteikäisenä, siinä kymmenen ikävuoden molemmin puolin. Kirjoissa on paitsi kavereiden, myös lemmikkieläinten ja keksittyjen henkilöiden haastatteluja. Itse asiassa olen härskisti kumittanut tylsien tyyppien haastatteluja (pidän:karkista, en pidä:pojista) ja keksinyt niiden tilalle joko tosi outojen tai sitten mahdollisimman täydellisten tyttöjen juttuja. Vai miltäs kuulostaa Annabella Eleonora Rosenstam, joka kuuntelee klassista musiikkia, rakastaa savunsinistä väriä ja pitää Runotytöistä. Turha varmaan lisätä, että rakastin pompöösejä nimiä, kultakalanikin (jonka haastattelua en ihme kyllä löytänyt) nimi oli Viola Linnea.

Tassun (ystävän koira) mielestä ikävin oppiainen oli riisin syöminen, eikä se pitänyt pissan pidätyksestä. Oman hamsterini Vikin haaveammatti oli kotiäiti.

3 kommenttia:

 1. Tuo Annabella Eleonora herätti välittömästi muiston omasta Ystäväni-kirjasta, johon keksin ihan samanlaisen hahmon. Etunimi oli jotakin yhtä ylenpalttista, osoite Kuunsädepolku ja harrastuksina muistaakseni huilunsoittoa, balettia ja runojen kirjoittamista. Runontytön vaikutus tuntui tässäkin tapauksessa vahvana :)

  Tuo hamsterin haaveammatti on ihan paras!

  VastaaPoista
 2. Annabella taisi asua valkoisessa kartanossa joen rannalla, ja hommaan liittyi hopeapajujakin. Kuunsädepolku, vähän ihana!

  VastaaPoista
 3. Hei. Mistä keksit Rosenstam sukunimen, se on todella harvinainen nimi Suomessa ja myös pohjoismaissa. Itse olen sukunimeltäni Rosenstam.

  VastaaPoista

Hei anonyymi! Keksithän itsellesi nimimerkin kommentoidessasi! Lisää huomattavasti vastaushalukkuuttani! Pus!