lauantaina, huhtikuuta 12, 2008

Vihreitä korvia

Makuuhuoneen ikkunalaudalla on minikasvihuone ja siellä laihennetulla mullalla täytettyjä munakennoja. Osasta kennoja pilkistää sirkkalehtiä, Siperian pallo-ohdake on innokkain. Mustasilmäsusanna epäröi vielä eikä jaloakileijoista ole minkäänlaista näköhavaintoa. Hyllyssä odottelevat vielä pensastomaatin siemenet, myöhemmin on kurpitsojen aika. Löysin hiljattain a4-kokoisen kirjekuoren puolillaan jättikurpitsan siemeniä.

Taitan kasvivihkoa, josta saa kätevästi tarkistettua niin kylvö- kuin kukkimisajankohdatkin. Taitto on tosin melko pahasti vaiheessa, koska en jaksa jäädä töiden jälkeen puuhastelemaan omiani. Pelkkä työkään ei ole enää moneen viikkoon mahtunut seitsemän ja puolen tunnin raameihin. Kasvivihkosta tulee kuitenkin hieno, sitten joskus kun se valmistuu.

Saamme auton lainaan ja raahaamme mökille multasäkkejä. Kasvikaupassa siemenhylly vetää minua puoleensa kuin hernetiski kesällä, ostan japaninkaalin ja jääruohon siemeniä sekä LUPIINIA, vaikka vähän uumoilenkin että viimemainitun istutus on jopa kiellettyä (vanhalla palstallamme vihattiin lupiineja, mutta jollain suoraselkäisellä palstakyylällä oli silti otsaa sanoa minua varkaaksi kun poimin pientareelta kaksi lupiininoksaa, arg). Hinkuan gladiolusta ja leijonankitaa, mutta jätän ne vielä hyllyyn. Oivallan olevani kukkapuutarha-asioissa aikamoinen noviisi, minulle alkaa vasta hitaasti valjeta sekin, että perennapenkki ja yksivuotiset kukat kannattaisi sijoitella jotenkin loogisesti erilleen ja toisaalta yhteen, kuten myös eri aikoihin kukkivat kukat. Harkitsen jo excel-taulukkoa tai vastaavaa digitaalista järjestelmää, mutta totean joutuvani excelin kanssa tekemisiin jo valmiiksikin aivan liikaa.

Mökillä mittaillaan lämpöpenkin paikkaa, kaadetuista triumfikaarista saattaa saada sille hyvät laidat. Onnenpensas kukkii uskomattoman kokonaisvaltaisesti, edelliset tapaamani onnenpensaat ovat kasvattaneet muutamaa kukkaa per oksa, tässä niitä on sadoittain. Marjapensaiden alla on scillaa, kärhö vihjailee vihrein korvin kuulleensa kevään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei anonyymi! Keksithän itsellesi nimimerkin kommentoidessasi! Lisää huomattavasti vastaushalukkuuttani! Pus!