perjantaina, kesäkuuta 25, 2010

Ne kesäyöt

Kallio on jo rauhoittunut juhannukseen, Karhupuiston kukat saavat olla rauhassa, joku soittaa Tivoliaudiosta kesämusaa. Ratikat kolistelevat pysäkille, aina välillä palolaitokselta lähtee autoja ehkä ennenaikaisia kokkoja sammuttamaan. Istumme vihreällä penkillä lehmusten alla, L:n loma on alkanut. Heijaamme unta tapailevaa vauvaa, juttelemme kaikenlaista, nauramme.

Huomenna kärräämme itsemme ja epälukuisen kasan grillattavia asioita pikkumökille, saunomme, vaeltelemme hiekkateillä ja keitämme lipstikoista keittoa, maistatamme vauvallakin. Ja syömme kesän ensimmäistä mansikkakakkua. Seuraavana päivänä nousemme takaisin kotikukkulalle, piknikkaamme pastellitalojen kehässä.

Toivotan kaikille lukijoilleni ja satunnaisille vaeltajille ihanaa, merkityksellistä, lämmintä, vähähyttysistä ja tuoksuvaa juhannusta Ankin sävelin.

7 kommenttia:

 1. Anonyymi8:34 ip.

  Oi sinne myös hyvää juhannusta! Tuo laulu on ihana. Siitä on aikaaaaaa kun viimeksi sen kuulin. "Niinkuin nusvaa ne ois..." :-)
  (Tämä " olen niin nonnellinen", "painan notsan nikkunaan" on jäänyt vähän päälle. Mutta suomenruotsalaiselle moinen artikulointi annetaan anteeksi.)

  VastaaPoista
 2. Hyvää Juhannusta myös sinne! :)

  VastaaPoista
 3. Hetkia, joo, mä olen ihan hurmaantunut Ankin suomenruotsalaisesta artikulaatiosta, se saa suomen kuulostamaan lähes vieraalta kieleltä ja arkisiinkin sanoihin tulee lisämerkitystä. Mulle suomenruotsalaiset edustavat vähän myyttistä lajia muutenkin, sellaista joilla on kesähuvila Tammisaaressa ja jotka ruskettuvat mutta eivät pala ja ovat aina rikkumattoman mukavia mutta eivät lullukoita :)

  Regret, kiitos, sulla on ihana avatar-kuva!

  VastaaPoista
 4. Kiitokset saunasta ja grilleistä ja kaikesta sekä myös raparpereista.

  Voisin poiketa joku päivä tuomaan purkin hilloa. Tosin siitä tuli vähän löysää, mutta kyllä se hyvää on.

  VastaaPoista
 5. Otso, sanon tähän sun lempisanonnan eli "nom nom nom", tuo vaan hilloa! Me ollaan aika lomaisia ja paljon täällä Helsingissä!

  VastaaPoista
 6. Mou, uus Lupiini-look. Ihana!

  Kirjoitin ensiksi sun blogin osoitteen väärin ja päädyin tänne:

  http://lupiini.blogpsot.com/

  :D

  VastaaPoista
 7. Hihii, nykyään on joku hassu nettijuttu, että väärinkirjoitetuista osoitteista päätyykin amerikkalaiselle kiinteistö-, tai seksipalvelusivulle, tai BIBLE STUDIESIIN, joka sopii tietysti meikäläiselle kuin nenä päähän!

  Juu, tuli sellainen kesänraikkaan blogialustan kaipuu... vaikka kohdun ja munasarjojen visuaalista hienoutta ei voikaan kiistää, niiden killuminen Lupiinin sivupalkissa alkoi vähän pitkästyttää :)

  VastaaPoista

Hei anonyymi! Keksithän itsellesi nimimerkin kommentoidessasi! Lisää huomattavasti vastaushalukkuuttani! Pus!