lauantaina, tammikuuta 26, 2013

Raccaushaaste


Säännöt:

1. Kiitä antajaa ja linkitä bloggaaja, joka antoi haasteen sinulle.
Kiitos Leopardikuningatar! Blogisi on todella kiva ja sillä on aivan mahtava nimi, on niin hauskaa kun äkkiä on useampi kiinnostava, fiksu ja tarkkanäköinen äitiydestä(kin) bloggaava naisihminen luettavana!

2. Valitse viisi blogia (joilla on alle 200 lukijaa) ja kerro se heille jättämällä kommentti heidän blogiinsa

Oon ihan jälkijunassa ja kaikki on varmasti saaneet tän haasteen, joten passaan tällä kertaa.

3. Toivo, että ihmiset, joille jätit palkinnon, antavat sen eteenpäin heidän viidelle suosikkiblogilleen.
Tän tunnustuksen saa vapaasti napata etiäppäin, siitä vaan!

Viisi asiaa, jotka tuovat hyvää mieltä:
1. Lapset, nuo hassut olennot. Juhannuspoika, jota yritin tänään epätoivoisesti nukuttaa, pääsi minulta karkuun ja ilmestyi esiin nauraa hihkuen, tonttulakki päässä. En tiedä, mistä tonttulakki löytyi, mutta pikkutaapero yöpuvussaan, kulkunen kilisten, oli nauruhermoja kutkuttava näky.
2. Mies, ihana ja rakas, viisas ja rauhallinen. Mies on lähdössä huomenna työmatkalle Ameriikkaan saakka, ja olen melko kuumotuksissani, että miten täällä ollenkaan ilman sitä pärjätään. Onneksi ostettiin vihdoin webbikamera ja asennettiin koneelle skype.
3. Ystävät, nuo arjen ja juhlan sulostuttajat. Vanhat ystävät, uudet ystävät, äitiystävät. Olen äidiksi tultuani muuttunut sosiaalisesti hämmentävän suvereeniksi, tulen yleensä varsin helposti toimeen kaikensorttisten ihmisten kanssa.
4. Koti, tilava ja kaunis ja omannäköinen. Aina jossain määrin sotkuinen, mutta viihtyisä. Erityismaininnan ansaitsee iso parveke, vaikka nyt talvisaikaan sitä ei niin paljoa käytetä, paitsi vaatteiden tuuletukseen ja pulkkien säilöntään. En ole koskaan aiemmin asunut asunnossa, jossa on lasitettu parveke. Viime kesänä parvekkeella vallitsi ihana yrtti- ja kukkahelvetti, tuoksupelakuut kukkivat kilvan ja köynnökset tavoittelivat kattoa. Ja lapset öpelsivät ja aikuiset kahvittelivat. Juhannuspojan unirytmittämiseen parveke oli aivan loistava, joskus sanoinkin ääneen, että kaikille vauvaperheille pitäisi antaa lakisääteisesti parveke, partsipäikkärit kun ovat niin kätevä keksintö.
5. Kahvittelu. Yksin, seurassa, aamulla, päivällä. Kahvi, se on parasta huumetta!


Viisi asiaa, joita tarvitset päivittäin:
1. Kahvi
2. Netti
3. Sylittely ja halittelu
4. Hetki omassa seurassa esim kirjan parissa
5. Imetys. Tai en minä sitä niinkään tarvitse, vaan Juhannuspoika. Tai ei sekään sitä varsinaisesti tarvitsisi, mutta koska homma sujuu ja kumpikin tykkää, niin mikäs siinä.


Viisi kirjaa, joita suosittelet muille:
1. Vapaa nainen törmää todellisuuteen. Sitä olen hehkuttanut ennenkin täällä Lupiinissa. Täynnä oivaltavia huomioita naisen elämästä ja valinnoista. Hauska ja armoton teos.
2. Vladimir Nabokovin Lolita. Klassikkoteos, jonka olen lukenut monen monta kertaa. Ahdistava, huikea, säälimätön kirja pakkomielteestä ja amerikkalaisesta kulttuurista.
3. Väinö Linnan Pohjantähti-trilogia. Itse olin aika laiska hissantunneilla, vasta tämä sukusaaga Pentinkulman väestä sai minut tosissaan innostumaan Suomen lähihistoriasta. Mieletön teos, naurattava ja itkettävä, koskettava.
4. Päivi Alasalmen Sudenhetki. Tähän novellikokoelmaan palaan aina uudestaan. Pidän Alasalmen säälimättömästä ja mustan huumorin sävyttämästä ihmiskuvauksesta niin paljon, että luen aina hänen uudet kirjansa, vaikka ne eivät enää samalla tavalla kolahda.
5. Vita Andersenin Suu kiinni ja ole kaunis. Novellikokoelma myös, hyvin raastavaa kuvausta siitä, miten hyljeksityistä tytöistä kasvaa epävarmoja naisia. Uskon, että tästä kirjasta jokainen nainen löytää samaistumispintaa, vaikka olisi kasvanut kuinka suojatussa ja onnellisessa ympäristössä. Naiseuden tietyt kipukohdat ovat niin universaaleja.

Viisi kaikkien aikojen suosikkilaulajaa/-yhtyettä:
Ultra Bra
Pekka Streng
Silvio Rodriguez
Gotan Project
Maritta Kuula

Viisi materialistista lahjatoivetta:
Jaa-a, mies on tosiaan juuri lähdössä sinne Jenkkeihin ja kysyi tuliaisia. Toivoin itselleni jotain Moleskinen muistikirjaa ja lapsille Gymboreen (tarkistin että paikallisella Mall:illa on niiden kauppa) vaatetta. Mutta siis noin muuten, hmm, olen ihan turhankin hyvä keksimään itselleni tarpeita, mutta hommaan ne yleensä itse. Ainakin haluaisin, että meillä olisi jokin tosi magee arkijuomalasisarja ja haluaisin myös tosi hienon ja omannäköisen talvipäähineen. Ja korujahan ei koskaan voi olla liikaa. Haluaisin sellaisen Kalevalakorun helmipallo-jutskan, joka on varmaan tosi kallis, niin kallis, etten kehtaa sellaista pyytää vasta kuin nelikymppislahjaksi, jonne on vielä lähes viisi vuotta.

Viisi lempiruokaasi:
1. Pyörtynyt imaami
2. Fattoush-salaatti
3. Suppilovahverokastike ja perunat
4. kaikki Farangin ruuat
5. Börek-piiras

Viisi paikkaa, joissa haluaisit käydä:
1. New York
2. Itä-Karjala
3. Köpis
4. Meksiko
5. Marokko

Viisi adjektiivia, jotka kuvaavat sinua:
1. Hauska
2. Huolestunut
3. Tarkkanäköinen
4. Huoleton (kyllä, samaan aikaan voi olla huolestunut ja huoleton)
5. Analyyttinen

Viisi asiaa, joista unelmoit:
1. Mökin vintin muuttamisesta ihanaksi vaaleaksi pesäksi lapsille
2. Matkasta perheen kanssa
3. Matkasta ilman perhettä
4. Kivasta työpaikasta
5. Takkuuntumattomasta tukasta


Viisi elämänohjetta, jotka haluat jakaa kaikkien kanssa:
1. Lainaan Hupsia: Älä pihtaa!
2. Valitse taistelusi (koskee erityisesti lapsia).
3. Älä mene nukkumaan riidoissa.
4. Muista aina kertoa että rakastat
5. Kiitä muita ihmisiä ja opeta lapsesikin kiittämään. Kiitoksella on uskomaton voima!

2 kommenttia:

  1. Kiitos, kun vastasit! Näitä on niin kiva lukea! Ihan kuin jotain Ystäväni-kirjaa. :)

    VastaaPoista
  2. Joo, nää on mainioita :) Kiitos itsellesi!

    VastaaPoista

Hei anonyymi! Keksithän itsellesi nimimerkin kommentoidessasi! Lisää huomattavasti vastaushalukkuuttani! Pus!