perjantaina, elokuuta 11, 2006

Formulat fidduun Helsingistä

Toyota järjestää 12.8. klo 14.30 alkaen formula 1 esittelytilaisuuden
Helsingin keskustassa. Ks. tilaisuus tulee aiheuttamaan melutason ylityksiä
ja haittaamaan julkista liikennettä, osa keskustan kaduista joudutaan
sulkemaan. Päätös luvan myöntämisestä Toyotalle tehtiin epädemokraattisesti
esityslistan ulkopuolella ja köydä Toyota-yhtiö maksaa huvista Helsingille
ruhtinaalliset kaksituhatta euroa. (lainaus sähköpostilistalta). Tässä myös linkki Helsingin Sanomien artikkeliin aiheesta.

En valitettavasti löydä mitään suoraa linkkiä kaupunkiformulakriittiseen mielenosoitukseen, mutta joka tapauksessa Kiasmalla lauantaina 12.8. klo 14 on kokoontuminen. Autourheilu on niitä harvoja asioita, jotka saavat kaltaiseni nykyään maltillisen henkilön verenpaineen kohoamaan etenkin silloin, kun se tuodaan HELSINGIN KESKUSTAAN ja sillä häiritään joukkoliikennettä. AutoURHEILU, mitä hemmetin URHEILUA sekin on, böh?

5 kommenttia:

 1. Ennemmin Helsingin keskustaan kuin jonnekin keskelle rauhallista maaseutua.

  Kansa kaipaa sirkushuveja.

  VastaaPoista
 2. Oon kansaa, en kaipaa. Sen sijaan kaipaan toimivaa joukkoliikennettä myös viikonloppuisin. Mut kiva kun kommentoit :)

  VastaaPoista
 3. no ei sentään Töölönlahden reittiä saa ajaa? siinähän olis hyvä rallirata *luonnostaan*

  VastaaPoista
 4. Mut moni kaipaa. Pentuna olisin ollut ihan pähkinöissä, jos olisin nähnyt ihan oikean formulan ajavan Helsingissä. Ja jumankekka olisin itkenyt, jos se olisi peruutettu.

  Nyt olin mökillä kuuntelemassa lintuja ja narraamassa kaloja.

  Toisaalta, eikö ole ihan kiva, kun Helsingissäkin voi saada edes vähän osviittaa siitä, millaista on elämä haja-asutusalueilla. Tai ei sitä voi...

  VastaaPoista
 5. Joo siis tietenkin moni tykkää, näkihän sen jo valtavasta osallistujamäärästä. Mulla on autourheiluun ihan vilpittömän tunteenomainen inhosuhde, jo pelkkä ralliautojen (vai formuloitako ne ovat) ääni nostattaa ärsytyskäyrää. Joskus 90-luvun loppuvuosina Helsingissä järjestettiin Sörnäisten rata-ajoja, jotka saattoi luokitella OIKEASTI aika peffoiksi, kisat kestivät useamman päivän, yksi valtasuoni oli kokonaan tukossa ja julkinen+yksityinen liikenne jyräsi Hämeentiellä kaksinkertaisella volyymilla. Jostain syystä ne ajot lopetettiin, mutta tuskinpa meidän hienon pahviauto-protestin takia :)
  Tuo Toyota-hommelihan oli toki pientä edellä mainittuun verrattuna.

  VastaaPoista

Hei anonyymi! Keksithän itsellesi nimimerkin kommentoidessasi! Lisää huomattavasti vastaushalukkuuttani! Pus!