keskiviikkona, huhtikuuta 16, 2014

Musiikki!

Kotiäitinä elin pääosin ilman musiikkia. Tottakai soitin joskus iTunesia taustalla, lastenlauluja pääosin, omistautuneena äitinä jotenkin kaikki tekemiseni liittyivät lapsiin, puhumattakaan hankinnoista (just sellaista mammailua mitä lapsettomana aina ivasin). Nykyään Suomessa tosiaan tehdään mainiota lastenmusiikkia, ja itse musiikin suhteen kranttuna haluan etsiä lapsillekin laatumusaa enkä titinallea. Vuosi sitten Spotify lakkasi toimimasta kotikoneellani, joten musiikkivalikoima supistui saman tien. Ja jotenkin siihen hitaaseen puuhasteluarkeen ei mikään kovin kuohuttava musiikki sopinutkaan. Korkeintaan Pikku Papun laulut, Vauvan vaaka tai Paukkumaissi. Paukkumaissistakin virisi jo varsin epä-äitimäisiä fiiliksiä siitä, että haluaisi heilua pajaripäissään jossain festareilla (en oikeasti ole polttanut pilveä kymmeneen vuoteen, enkä varsinkaan koskaan tykännyt siitä yhtään).

Nyt on toisin. Uusi kone, työhuonepaikka, valtavista ruutuikkunoista näkyvä Kallio, sininen taivas, taivasta halkovat lokit ja lentokoneet. Ja Spotify! Koko musiikin pohjaton meri sormenpäissäni! Kerkko Koskista, Sielun Veljiä, Agit Proppia, Silvio Rodriguezia, Sixto Rodriguezia, Olavi Virtaa, Beethoovenia, kaikkea mitä en ole vielä edes muistanut etsiä. Musiikki vie kosmisille kehille, kuohuttaa, kuulokkeet päässä, tyynenä istuen tunnen huikaisevaa iloa.

Ja en kertaakaan aio näpytellä Spotifyn hakuvalikkoon "Lastenmusiikkiorkesteri Ammuu", en itse asiassa edes M.A. Nummisen lastenlauluja. Tämä on minun iloni!

4 kommenttia:

 1. Mä olen myös töihinpaluun myötä löytänyt uudelleen musiikin. Välillä mietin, että näkyykö kaikki tunnekuohut naamasta, kun surffailen päivän mittaan vaikka missä sfääreissä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee, mut tunnettiin vanhassa duunissa siitä, että intouduin aina väliin laulamaan itsekseni kuubalaisia salsoja ja taistiksia. Nytkin, kun olen työhuoneella yksin, saatan jollottaa mukana Tuomari Nurmiota "sniidu friidu, ei sheikkaa eikä bailaa" :)

   Poista
 2. Hei! Osaatko sanoa mistä on kyse, kun en Spotifysta löydä Ammuuta (löytyy vain yksi esiintyminen yhdellä levyllä, mutta sitäkään raitaa ei ole saatavilla), enkä M A Nummiselta lastenmusiikkia? Paukkumaissi kuulosti mainiolta, mutta sitä löytyi vain neljä raitaa, joista yksi on joululaulu :)

  Muitakin lastenmusiikkisuosituksia otan ilolla vastaan! Ammuun konsertissa olemme käyneet kerran, se oli tosi hauskaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ammuulla on joku oma policy, pitää liittyä Ammuu-klubiin ja sitten ne lähettää levyn. Sitä kautta saatiin mainio levy, se jolla on Leppäkerttu moi :). Paukkumaissin. Pikku Papun laulujen ja Ammuun lisäksi hyviä on Freija (niillä on myös lastenmusiikkia) ja tää uusi Soili Perkiön Muumi-levy. Hevisaurukset ja nää on musta kauheaa scheisseä, mutta mulla onkin tosi paha heviallergia :)

   Poista

Hei anonyymi! Keksithän itsellesi nimimerkin kommentoidessasi! Lisää huomattavasti vastaushalukkuuttani! Pus!